GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Další články

Zeměpisná olympiáda


21.3.2012

Ve středu 10. března se v aule Základní školy Josefa Kajetána Tyla v Písku uskutečnilo Okresní kolo zeměpisné olympiády žáků základních škol a studentů středních škol.


Soutěž uspořádal Dům dětí a mládeže Písek a proběhla v kategoriích A - žactva 6. tříd základních škol a příslušných ročníků gymnázií, B - 7. tříd a příslušných ročníků gymnázií, C - 8. - 9. tříd a příslušných ročníků gymnázií  v kategorii D - studentů středních škol a gymnázií.

Školy mohly přihlásit maximálně pod dvou žácích do kategorii A, B, C a tři žáky do kategorii D. Ceny obdrželi nejlepší tři úspěšní řešitelé z každé kategorie.

Do krajského kola postupují první dva z každné kategorie. To se uskuteční 18. dubna v Českých Budějovicích.

V kategorii A soutěžilo celkem dvacet dva dětí. Pracovaly bez atlasu, s atlasem a v praktické části. Bronzový stupínek vybojovala Kateřina Černá ze Základní školy T. G. Masaryka Milevsko s 35 body.

V kategorii B se celkem zúčastnilo 24 soutěžících. Rovněž soutěžili bez atlasu, s atlasem a v praktické části. Z milevské oblasti se nejlépe umístil jako pátý Jakub Třešnička ze Základní školy J. A. Komenského Milevsko. V kategorii C startovalo celkem 27 soutěžících. Bronz vybojovala Kristýna Janotová z Gymnázia Milevsko.

 

Josef Fuka

Týdeník Milevské noviny 12/2012, strana 9, středa 21. března 2012