GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Další články

Sportovní soutěže gymnazistů


27.11.2011

Začátek školního roku jako obvykle přinesl možnost přihlásit se především do sportovních soutěží, některé sportovní akce organizovali sami gymnazisté. Olympiády a vědomostní soutěže jsou pořádány především ve druhém pololetí školního roku.


V září se studenti 1. ročníku spolu s kvintány zapojili do aktivit na adaptačním kurzu pořádaném na Mozolově a při sportu, psychologických a společenských hrách navázali kontakty a utvořili nový třídní kolektiv pod vedením výchovného poradce Mgr. Petra Bardy a třídního učitele Ing. Jiřího Školníka.

Otevření nového koupaliště v Milevsku umožnilo uspořádat 16. září 1. ročník závodu štafet v plavání nazvaný „O ručník ředitele“ (všichni zúčastnění skutečně ručník obdrželi). Ve vodě o teplotě 17° C, opravdové sportovní atmosféře, přesto s humorem se utkaly 4 soutěžní týmy, jeden sestavili profesoři gymnázia, další tři týmy studenti. I když byli studenti početně v přesile, nejzdatnější plavci byli v týmu pedagogů - včetně ředitele školy. Jak konstatovala D. Tollingerová z 2.A: Zase nás dostali!                                                                   

Studenti gymnázia se v září zúčastnili také okresního kola středních škol v kopané „B“ a na hřišti FC Písek byli druzí za SOŠ a SOU Písek, na třetím místě skončilo Gymnázium Písek.

29. září se v Táboře konal krajský Corny středoškolský atletický pohár a jako v předchozích letech zde milevské gymnázium reprezentovala dvě družstva. Chlapci soutěžili v běhu na 100, 400 a 1500m, skoku do výšky, do dálky, vrhu koulí a štafetě, obsadili 7. místo. Dívky změřily své síly v běhu na 60, 200 a 800m a dále ve stejných disciplínách jako chlapci, skončily šesté.

Okresní turnaj ve stolním tenise v Písku vyhrály gymnazistky Lenka Růžičková a Jitka Máchalová, obě z kvinty, chlapci skončili na 6. místě. 3.11. pokračovala krajská soutěž v Českých Budějovicích, kde obě dívky, členky TTC Kovářov, opět zvítězily a postoupily do republikového finále.

Okresní kolo ZŠ ve volejbale dívek „B“ bylo další sportovní soutěží, kde dívky z nižšího ročníku víceletého gymnázia soupeřily s píseckými základními školami a obsadily 6. místo.

Studenti oktávy uspořádali 25. října v milevské sokolovně první školní turnaj ve stolním tenise, jehož se zúčastnilo 48 hráčů, kteří byli rozděleni do tří skupin. Z každé skupiny pak postoupili 2 vítězové, ti se dále utkali ve velkém finále o celkové pořadí na prvních šesti místech. Zvítězila  studentka z kvinty Lenka Růžičková, druhé místo vybojovala  Jitka Máchalová a třetí ředitel školy Evžen Jiroušek.

Zajímavou soutěží pro bystré hlavy, i když fyzicky méně náročnou než předchozí klání, bylo oblastní kolo v piškvorkách, oficiálně „pIšQworky“, konalo se 9.11. na gymnáziu v Písku za účasti 50 studentů středních škol z Písku, Strakonic, Vodňan, Milevska,atd. Soutěžilo se v pětičlenných týmech, přičemž milevské gymnázium sestavilo týmy tři. Studenti kvinty, 2.A, 3.A, 4.A pod vedením maturantky Alexandry Bláhové svedli urputné boje s ostatními středoškoláky, zažili opravdovou soutěžní atmosféru a také  spoustu legrace, i když se nedostali mezi čtveřici nejlepších luštitelů. Organizaci soutěže pomáhal zajistit ing. J. Školník.

-šv-