GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Další články

Uspěly jsme v projektu. Zvelebíme přítok Tovaryše


17.4.2013

Se spolužačkami jsme se zapojily do celostátní soutěže snázvem Voda pro život a s naším návrhem jsme obsadily druhé místo.


Projekt připravený Institutem aplikované ekologie se zaměřoval na konkrétní zlepšení vodního prostředí vnašem okolí. Cílem bylo vytvořit takový projektový návrh, který by získal od pořadatele finance potřebné na jeho realizaci.V soutěži se podařilo získat 15000 Kč našemu týmu z milevského gymnázia ve složení Kristýna Souhradová, Tereza Kutilová, Kristýna Ilievová a Alena Čunátová. Na projektu jsme pracovaly pod vedením učitelky biologie a chemie Jany Slámové, která nám pomohla také svýběrem upravované lokality.

Rozhodli jsme se zvelebit prostředí lesního pramene, který vtéká do rybníku Tovaryš nedaleko městyse Sepekov. Součástí návrhu je nejen výměna betonové desky za kamennou zídku a kovové trubky za přírodní korýtko, ale také instalace nové informační tabule a lavičky. Teď nás čeká ještě samotná realizace návrhu za získané peníze. Pomoc přislíbila naše třída i městys Sepekov. Realizace bude v příštím kole soutěže rovněž hodnocena. Úprava lokality se zatím plánuje na září, kdy chceme představit výsledek celé práce žákům okolních škol a připravit pro ně soutěžní den.

Alena Čunátová, Gymnázium Milevsko

Týdeník Milevské noviny, 16/2013, strana 6, středa 17. dubna 2013

O projektu jsme vás již informovali v článku z Píseckého deníku a v článku o projektu.