Když vznikl život na Zemi, tak proč by nemohl vzniknout na jakékoliv další planetě. Mnoho živočichů si svou stavbu těla a jeho mechanismus přizpůsobila k prostředí, v němž žije. Na jiných místech může existovat spousta různých civilizací, mnohem zkušenějších a vyspělejších. Někde tam třebas existuje život, o kterém můžeme my jen snít. Nemuset se zabývat znečištěním ovzduší, globálními nemocemi, neobnovitelnými zdroji apod., jen si představte, jaký by to byl život.

Proč nečerpáme energii z vesmíru?

Jednou se nám třebas přiznají se svou existencí a nabídnou pomocnou ruku, aby nedošlo ke zkáze celé naší planety. Pokud přečerpáme všechny energetické zdroje, mohli bychom se pokusit o energii z vesmíru. Už jsme přece vyzkoušeli vodní, solární, větrné, jaderné, tepelné, přílivové a geotermální elektrárny.

Jenže všechny nejsou stoprocentně účinné a některé z nich představují velké riziko. Tak proč nezkusit používat jen jednu, nějakou vesmírnou? Jestli opravdu existují mimozemšťané, tak někde také musejí čerpat energii, mohlo by se tedy sjednat jakési podělení se s jejich zkušenostmi na oplátku s našimi.

Jenomže žijeme v době, kdy požadujeme na vše racionální vysvětlení a už nikdo nevěří jen tak něčemu, co není úplně prokazatelné. A když se objeví zmínka o tzv.“UFO“, tak člověka hned nazýváme bláznem. Lidstvo jednoduše přestalo snít a věřit.

Ha My Pham Thi, sexta