GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Fotografie

Pramen u rybníka Tovaryš

Další články

Voda pro život


4.4.2013

"Voda v naší krajině dává život rostlinám, zvířatům i nám, lidem. Voda se vypařuje a zvlhčuje vzduch. Voda teče v řekách, kde se prohánějí ryby. Sytí půdu a studně, ze kterých pijeme. Vyvěrá na povrch v pramenech, zadržuje se vjezerech a rybnících a nakonec se vrací moři. Bude to tak vždy? Jak dnes vypadají potoky a řeky, kam zmizely prameny, najdeme ještě někde čistou vodu? Mají vodní živočichové a rostliny šanci u vody přežít? Zajímáme se o vodu v naší krajině, záleží nám na ní, nebo je to věc někoho jiného, někoho, kdo se postará…" (ze stránek organizátora projektu)


Daphne ČR - Institut aplilkované ekologie - za podpory společnosti Coca cola připravil celostátní projekt pro týmy středoškolských studentů s názvem Voda pro život.

Do soutěže se mohly přihlásit až 10-tičlenné týmy, které připravily projekt zaměřený na konkrétní zlepšení vodního prostředí krajiny v okolí školy či bydlišť studentů. Projekty pak byly hodnoceny odborníky z řad ekologů a pedagogů a zástupců Coca Coly.

Co vlastně bylo předmětem projektu:

  • přijít s nápadem vycházejícím z vlastních zkušeností, ze znalosti okolí
  • přizvat další spolužáky do projektového týmu, promyslet společně různé úhly pohledu
  • sepsat projektový návrh
  • poslat ho do soutěže
  • vyhrát
  • projekt realizovat

Na naší škole se do projektu zapojil kolektiv čtyř studentek: Kristýna Ilievová (sexta), Kristýna Souhradová, Tereza Kutilová a Alena Čunátová (všechny 2.A) pod vedení učitelky biologie a chemie Mgr. Jany Slámové s projektem "Úprava pramene u rybníku Tovaryš" (místo se nalézá nedaleko Sepekova). Jejich projekt byl hodnocen celkovým 2. místem a jeho realizace bude podpořena částkou 15 000 Kč.

Všem jmenovaným děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

Podrobnosti o našem velkém úspěchu přineseme. Zde se můžete podívat na výsledkovu listinu a na stránky projektu.