GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Další články

První ročník plaveckých závodů gymnázia v milevském bazénu


19.10.2011

Gymnázium v Milevsku uspořádalo při příležitosti ukončení první sezóny provozu koupaliště v Milevsku 1. ročník závodu štafet v plavání. Soutěžily tři týmy studentů a jeden učitelů, každý s pěti plavci.


Realizaci zajišťovali pro každé družstvo dva kapitáni, dva časoměřiči, dva zapisovatele, dva kontroloři dohmatů a dva nosiči věcí. Plavalo se 6 x 25 m v šesti kolech bez přestávky po sobě jdoucích, takže každý uplaval sice jen 150 m, ale sprintem. Fyzická náročnost překvapila některé plavce více než 17,5 stupňů teplá voda, v nichž pobyli celkem max. 3 minuty. A takhle to viděla kameramanka D. Tollingerová, studentka 2.A: 

"Brrr, ta voda je ale ledová!", ozvalo se 16. září v poledne z milevského koupaliště, kde se konal plavecký štafetový závod studentů a profesorů místního gymnázia. Po 4. vyučovací hodině se třídy prvního, druhého a čtvrtého ročníku vydaly s osuškami kolem ramen přímo na milevské koupaliště, aby zde změřily plavecké síly nejen mezi sebou, ale i s učiteli.

Napětí se po příchodu plavců, kapitánů i organizátorů dalo krájet. Atmosféra před samotným závodem neměla daleko k atmosféře mistroství České republiky. Udělení pokynů, vytvoření plaveckých drah, porady týmů a první osmělení se ve vodě zabralo bezmála hodinu. Čas strávený organizací se však vyplatil, celý závod proběhl hladce a všichni byli spokojeni se svými výkony. 

Spekulovat snad lze jen o tom, s jakým nadšením příjmou studenti gymnázia výhru družstva profesorů, nejspíše všem nezbyde nic jiného, než si říci: "Zase nás dostali!"