GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Galerie

Krajské kolo pIšQworek Krajské kolo pIšQworek

Další články

Krajské kolo pIšQworek v Českých Budějovicích


22.11.2012

Dva naše týmy: U20 Czech Republic a Tým XO, které postoupily z okresního kola turnaje v pIšQworkách, se zúčastnily 22. listopadu krajského kola, protože nepostoupily do semifinále, byly shodně zařazeny na 5. až 15. místo.


Přinášíme reportáž organizátora soutěže:

Jižní Čechy posílají do Brna GVN A a Gekona!

22.11. 2012. Tak tohle téměř symbolické datum si zvolilo pro krajský turnaj vpIšQworkách českobudějovické gymnázium Jírovcova. Dorazilo patnáct týmů zdvanácti škol napříč Jihočeským krajem.

Ve čtyřech základních skupinách se nemožné stalo skutečností. Tým Jerry a jeho rýmička se potkal se Zvonečky štěstíčka a Čag empire povstal proti Miloušům, kteří mátli svým názvem. Nepřijeli totiž zMilevska, ale ze strakonického gymnázia. Miloušové uspěli vohromné konkurenci na velkém školním turnaji, poté na velkoturnaji vPísku. Na konkurenci vkraji už ale nestačili. Nevadí. Strakoničtí byli letos nováčci, a trénink na příští rok jistě nenechají náhodě.

Ve skupině B se předvedli kluci, kteří si říkají jednodušeKPBS, maticových XO a exclusivních OX s podporou KPVLH. Ano, nepřeskočili jste řádu, skutečně se tak jmenují. Soupeři jim byly týmy Pancéřovej gekon, Koprofágové a Tým XO. Ve skupině C se utkali Cucáci, Maniaci, GVN A a U20 Czech Republic. SCucáky jsme se ve shodě sjejich jménem rozloučili už před play-off. Ve skupině D potkal tento osud tým OPČ3 zobchodní školy.

Pro velký úspěch vpředešlých letech jsme vyzpovídali ČAG Empire, který se snažil obhájit postup do republikového finále. Jak jste tentokrát trénovali? ,,Letos musel trénink ustoupit maturitním povinnostem. Tři členové našeho týmu jsou voktávě.“ Je to závazek, a je to pro vás psychicky náročnější, když jde o obhajobu a něco se od vás čeká? ,,Samozřejmě. Rádi bychom do Brna.“ A jak to vidíte dál? ,,Omlazujeme tým, zapojujeme mladší spolužáky, které se snažíme vytrénovat. Tak uvidíme.“ Za tým zČAGu odpovídal kapitán Martin Kosobud.

Ať už to bylo kvůli nervům nebo zjakéhokoli jiného důvodu, kluci z ČAG empire nebyli vtakovém vedení jako obvykle, a nakonec rozhodnutím náhodného losu, zůstali na třetí příčce.

Ale nepředbíhejme. Hned na začátku play – off nás opustili KPBS, Jerry a jeho rýmička, Jírovcova 1 a GVN B. GVN B ale neodešel tak úplně. Fandili svým spolužákům ztýmu GVN B, se kterým se bohužel ve vyřazovacím kole střetly.

Velitní čtyřce se skvěly Čag Empire, Pancéřovej gekon, GVN A, a Maniaci zTábora. A jak se nám seřadily?

Výsledky:

1. místo: GVN A (Gymnázium Vítězslava Nováka, Jindřichův Hradec) - Míša Nguyen , Šon Chung H. T, Dominik Kučera, Tony Nguyen, David Vágner.

2. místo: Pancéřovej gekon (Gymnázium Soběslav) – Filip Sebera, David Bednář, František Boháč, Vojtěch Petrů, Lukáš Slabý.

3. místo: ČAG empire (Česko-anglické gymnasium, České Budějovice) – Martin Kosobud, Adam Vlček, Adam Wágner, Richard Soukup, Jakub Vaith.

Klára Kunclová, 22. 11. 2012 v 14:00