GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Galerie

pIsQworky okresní kolo Písek pIsQworky okresní kolo Písek
pIsQworky okresní kolo Písek pIsQworky okresní kolo Písek
pIsQworky okresní kolo Písek pIsQworky okresní kolo Písek

Další články

PišQworky


15.11.2012

Je úterý 6. listopadu a naše tři týmy složené ze studentů milevského gymnázia vstupují do budovy gymnázia vPísku, kde se koná oblastní kolo vpiškvorkách PIŠQWORKY. „Páni, to všichni jsou nadšenci piškvorek?“ divíme se, když spatříme aulu nabitou kprasknutí dvěma stovkami hráčů a fanoušků. Organizátoři nás rozdělili do čtyř skupin po pěti týmech a turnaj začíná.


„To jsem tu jediná, kdo nemá svou taktiku? Můj protihráč nasazuje taktiku 5? Co to proboha je? Jestli jsem tuhle hru trochu nepodcenila…“ I přesto si to užíváme, několik vítězství, pár proher, ale hlavně hodně legrace. A právě přichází ten dramatický moment, kdy se rozhodne, jestli postoupíme do dalšího kola. Nemohu uvěřit, když slyším, že postupujeme z prvního místa. A naši kamarádi maturanti taky!

Teď teprve začíná to opravdové drámo. Všichni jsou nervózní, protože se už hraje o celkové prvenství. Pohár pro vítěze si po napínavém boji odnášejí studenti ze SRŠ Vodňany. Nám se do finále nepodařilo probojovat, ale čtvrťáci končí na třetím místě a postupují do Budějovic! Můj tým skončil hned za nimi. Avšak na nádraží nás čeká jedno velké překvapení. Zvoní mobil a my se dozvídáme, že do krajského kola postupují týmy čtyři. Takže teď máme jedinou povinnost. O hodinách tajně pilně trénovat, abychom zBudějovic odjížděli se stejným úspěchem jako dnes.

Alžběta Bardová

Foto: webové stránky orgnizátora soutěže