GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Další články

IT Fitness test


6.12.2015

Naše škola se opět zapojuje do testování žáků IT Fitness. Byli jsme osloveni dopisem:

Vážená paní, vážený pane,

Dům zahraniční spolupráce si dovoluje pozvat všechny učitele a žáky, aby si ověřili své počítačové dovednosti v IT Fitness testu. Pokud si vaše škola vyzkouší test v průběhu prosince, může se zapojit do vánoční soutěže #IT Fitness pro školní týmy, která bude probíhat na Facebooku kampaně. Pravidla soutěže jsou velmi jednoduchá:

1) otestujte počítačové dovednosti vašich žáků v testu IT Fitness na www.itfitness.cz (vybírat můžete ze dvou variant pro ZŠ a SŠ)

2) vyfoťte vaši třídu/školní tým se získanými certifikáty (účastníci testu je obdrží emailem po dokončení testu)

3) nahrajte fotografii do komentáře kpříspěvku „Netradičně stestem #IT Fitness! Soutěž pro školní týmy!“ na Facebooku eSkills for jobs. Do komentáře přidejte název týmu a školy (fotografii tam může za tým nahrát žák nebo učitel).

Soutěž poběží v průběhu celého prosince až do 31.12.2015. Ze všech zapojených škol vylosujeme 5 vítězných týmů, kterým zašleme #eSkills balíček s drobnými dárky.


IT Fitness test je součástí kampaně Evropské komise eSkills for Jobs 2015-2016, která se snaží upozornit na důležitost počítačových dovedností pro profesní život všech občanů Evropské unie. Test bude k dispozici školám i široké veřejnosti do 31. 12. 2015 na webové stránce www.itfitness.cz a je k dispozici ve dvou verzích – pro základní školy a pro střední školy zdarma. Školám test umožňuje zdarma otestovat počítačové dovednosti žáků a jejich uplatnitelnost v praxi a na trhu práce. Kampaň v České republice koordinuje Dům zahraniční spolupráce (www.dzs.cz) a test IT Fitness probíhá pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Budeme rádi, když si #IT Fitness test vyzkoušíte a zapojíte se do vánoční soutěže #IT Fitness.

Spřáním hezkého dne,

Mgr. Tereza Wohlgemuthová

eSkills for JobsIEuropean Schoolnet

Dům zahraniční spolupráce

Na Poříčí 1035/4I 110 00 Praha 1

Tel.: (+420)736620 125I Email:tereza.wohlgemuthova@dzs.cz

www.dzs.cz, www.itfitness.cz