GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Další články

Memoriál Rosti Čtvrtlíka


19.3.2013

V pondělí 18.3.2013 jsem se s dalšími dvěma studentkami našeho gymnázia zúčastnila oblastního kola II. ročníku recitační soutěže mladých recitátorů konané u příležitosti 2. výročí úmrtí pražského herce a olomouckého rodáka Rostislava Čtvrtlíka.


V jedné z tříd Obchodní akademie v Třeboni nás přivítal milý moderátor celé akce. Před začátkem samotné soutěže jsme si společně připomněli osobnost Rostislava Čtvrtlíka. Promítli jsme si fotografie a záznamy z jeho nejznámějších rolí, například Lennieho ze Steinbeckova díla O myších a lidech. Připomněli jsme si také to, že propůjčil svůj hlas slavnému herci Metthew Perrymu v roli Chandlera z populárního sitcomu Přátelé.

Po dalších úvodních ceremoniích jsme se přesunuli k tomu hlavnímu, kvůli čemu jsme do Třeboně všichni dorazili. Každý recitátor si připravil poezii a prózu. V prvním kole jsme přednesli svůj "silnější" text a někteří z nás postoupili do druhého kola. Abychom se nenudili ve chvíli, kdy se porota radila o vítězi, byla pro nás připravena módní přehlídka. Pak už došlo na vyhlášení vítězů. Z naší školy byla úspěšná Daniela Tollingerová, která obdržela čestné uznání. Po předání cen jsme měli možnost vyslechnout si cenné rady a výtky k našemu vystoupení. Myslím si, že ať už jsme uspěli nebo ne, celý den strávený s krásnými texty jsme si užili a za rok se budeme zase připravovat na další ročník.

Alžběta Bardová

sexta