GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Další články

Úspěchy gymnazistů v konverzačních soutěžích v cizích jazycích


21.3.2013

V únoru a březnu se každoročně konají okresní a další kola konverzačních soutěží v cizích jazycích. Letos jako každý rok se studenti Gymnázia Milevsko zúčastnili soutěží ve všech cizích jazycích, které se na naší škole vyučují.


Výrazného úspěchu dosáhly naše studentky v krajském kole Konverzační soutěže v ruském jazyce, které se konalo 15. 2. na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

V kategorii SŠ I. se nejvíce dařilo Michaele Blažkové,která zopakovala svůj loňský úspěch a obsadila druhé místo z 16 soutěžících. Naši školu reprezentovaly vtéto kategorii ještě Kateřina Mošanská (4. místo)a Veronika Kolářová (5. místo). Všechny studentky jsou zkvinty a učí se ruskému jazyku třetím rokem, což je také požadavek pro tuto kategorii.

V kategorii SŠ II. získala výborné 3. místo Helena Kolářováz oktávy. Velmi dobrého výsledku dosáhla již poněkolikáté, ruskému jazyku se také po maturitě chce věnovat. Za naši školu soutěžily ještě Karolína Černá a Jitka Máchalová ze sexty. Přestože byly ve své kategorii nejmladší, dařilo se jim a za páté a sedmé místo zaslouží pochvalu.

V pátek 8. února se v Písku konalo okresní kolo konverzační soutěže v německém jazyce. Daniela Tollingerováz 3. A prokázala své velmi dobré konverzační dovednosti, zaujala porotu svou pohotovostí a výsledkem bylo 2. místo. Do krajského kola postupuje vždy bohužel jen první soutěžící.

Další úspěch v jazykových soutěžích představuje 4. místo Jima Braunera ze sexty v krajském kole konverzační soutěže v německém jazyce vkategorii III B, které se konalo v Českých Budějovicích 28. února. Této kategorie se naše škola zúčastnila poprvé. Soutěžit zde mohou pouze studenti, kteří měli či mají trvalou možnost souvisle komunikovat vdaném jazyce mimo samotnou jazykovou výuku. Náš soutěžící zaostal jen jediný bod v ústní části soutěže za vítězkou krajského kola. Celkem v kategorii soutěžilo 12 uchazečů.

V anglickém jazyce se zatím konalo pouze okresní kolo konverzační soutěže. Školu reprezentovali studenti Denis Řeháček z 3. A aŠtěpán Šachz kvinty, kteří byli nejlepší ve školním kole. Obsadili 7. a 8. místo.

Všem našim úspěšným soutěžícím blahopřejeme a děkujeme jim za vzornou reprezentaci školy.

I. Švábová, S. Španvirtová

Milevské noviny, 20. 3. 2013