GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Další články

Projektové dny EVVO 2015


4.10.2015

EVVO

Dva zářijové dny nového školního roku strávili studenti milevského gymnázia jinak, než je ve škole obvyklé. V rámci projektových dnů EVVO - dnů environmentální výchovy, vzdělání a osvěty - se rozjeli či rozběhli za poučením, sportem i zábavou. S programem se seznámili již v červnu a z připravených možností si zvolili buď dvoudenní exkurzi, nebo dva jednodenní projekty. Naplánovat si nemohli pouze počasí, přesto i to vypadalo, jako by bylo pečlivě vybráno, všechny aktivity proběhly 15. a 16. září za krásného počasí.


Aktivity v roce 2015:


Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta

Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta (EVVO) má v České republice dlouhodobou tradici. Koncepční podpora environmentálního vzdělávání se ale výrazně posunula až na konci devadesátých let. Významným mezníkem bylo v říjnu 2000 přijetí základního strategického dokumentu zajišťujícího dlouhodobý rozvoj EVVO v ČR - Státního programu environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v České republice. Dokument stručně uvádí čtenáře do problematiky a definuje nezbytnou terminologii. Posouvá pojetí výchovně vzdělávacího procesu z roviny ekologie jako vědy o vztazích mezi organismy a prostředím do roviny environmentální, kde jsou základem systémové souvislosti v kontextu stále se zrychlujícího antropocentrického ovlivňování přírodního prostředí, stanovuje cíle, nástroje a úkoly dělené dle cílových skupin.

(zdroj: Minsterstvo životního prostředí ČR)


Milevské noviny ve středu 7. října 2015 v čísle 40/2015 na str. 6 přinesly o projektových rozsáhlejší článek Ivany Švábové.