GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Další články

Milevské gymnázium na stupni vítězů
Úspěšné maturitní zkoušky 2015


6.10.2015

Výsledky maturitních zkoušek na milevském gymnáziu ve třídách 4. A a oktáva potěšily již v květnu studenty i všechny jejich vyučující. V obou maturitních třídách předstoupilo před maturitní komisi 33 studentů, ztoho 16 prospělo s vyznamenáním, mezi nimi čtyři se samými jedničkami - Jakub Csanda, Karolína Černá, Alena Čunátová, Kristýna Ilievová.

Podrobné hodnocení společné i profilové části maturitních zkoušek všech středních škol pak vypracoval CERMAT – Centrum pro zjišťování výsledků ve vzdělávání. Studenti milevského gymnázia ve srovnání s ostatními středními školami ČR i samotnými gymnázii uspěli velmi dobře. Zveřejněné souhrnné výsledky MZ zařazují Gymnázium Milevsko na nejvyšší příčky. Uvádí se tzv. percentil, který zjednodušeně řečeno ukazuje, kolik procent ostatních řešitelů zkoušky studenti té které školy předčili.


V českém jazyce, z něhož konají všichni studenti zkoušku povinně, dosáhla osmiletá gymnázia percentilu82,6, čtyřletá 78, přičemž maturanti našeho gymnázia ve třídě oktáva mají percentil 81,1, ve třídě 4. A 75,2.

Vynikajícího výsledku dosáhli naši maturanti v matematice, jako povinnou zkoušku si ji zvolilo 12 studentů. Celorepublikový percentil osmiletých gymnázií byl 74,5, čtyřletých 64,9. Milevští gymnazisté dosáhli v osmiletém studiu na percentil 85.8 !!! a ve čtyřletém studiu 82,0 !!!, v obou případech tak vysoce předstihli celorepublikový průměr.

Anglický jazyk si jako druhý předmět společné části maturitní zkoušky zvolilo 21 studentů, opět s výborným výsledkem. Percentil oktávy činí 86,2, 4. A 81,2, přičemž celorepublikový percentil osmiletých gymnázií je 91,5 a čtyřletých 86,8.

CERMAT zveřejnil také pomyslný žebříček výsledků všech gymnázií v republice. Mezi nejlepšími je právě Gymnázium Milevsko, a to v matematice, kde studenti obsadili třetí místo za dvěma gymnázii pražskými - Gymnáziem Oty Pavla v Praze 5 a PORG - gymnáziem a ZŠ. Tyto výborné výsledky maturitních zkoušek našich studentů jasně ukazují, že naše malá (ale šikovná) škola obstojí vkonkurenci i těch nejprestižnějších gymnázií v České republice.

(Tisková zpráva GM otištěná v Milevském zpravodaji v říjnu 2015, str. 10)