GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Fotografie

Josef Masopust v roce 1962

Další články

Pohár Josefa Masopusta


3.10.2015

Pohár Josefa Masopusta

Pohár v kopané chlapců z denního studia na středních školách v České republice.

Josef Masopust

Josef Masopust byl legendou světového fotbalu. Během své aktivní kariéry dosáhl vrcholných úspěchů ve svém konání a patřil k nejlepším světovým hráčům. Jeho pozice u nás i ve světě byla potvrzena i v rámci oslav jeho 80. narozenin, kdy do Prahy zavítal jako gratulant předseda FIFA Sepp Blatter, portugalská legenda Eusébio a další významné osobnosti světového fotbalu.

Jedním ze základních smyslů projektu je připomenout příklad Josefa Masopusta, ukázat, že má smysl přistupovat k plnění svých povinností odpovědně. Ukázat, že sny jsou splnitelné a že pokud člověk něco opravdu chce, má šanci svých snů dosáhnout.


Herní systém

Pohár Josefa Masopusta se hraje systémem jednotlivých turnajů v rámci okresů, případně okrsků, vítězové okresních finále postupují do krajského finále. Vítězové krajských finále mezi sebou sehrají mezikrajskou kvalifikaci, aby se nejlepší týmy utkaly v republikovém finále. Hrát se bude podle pravidel FAČR platných od 1.7.2005. Organizace jednotlivých turnajů se odvíjí od počtu zúčastněných týmů. Pohár je putovní.

(Webové stránky poharjm.cz)

Okresní finále se koná v Písku ve středu 14.10.2015 od 07:30 do 14:00.

(zdrojem obrázku Josefa Masopusta z roku 1962 je Wikimedia Commons)