GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Galerie

Další články

Sportovně turistický kurz 3.A na Moninci


21.6.2013

Ve dnech 17.-20. června se vydali studenti třetího ročníku milevského gymnázia na cyklistický kurz do okolí sportovního centra Moninec. Kurz byl zahájen výjezdem od budovy gymnázia kolem deváté ranní. V hadovité formaci jsme nabrali zoufalé tempo na trase Sepekov-Božetice-Nadějkov-Cunkov-Moninec. Přes komplikace typu píchnutého kola či obřího kopce před námi jsme dorazili k apartmánům ještě před obědem.


Po vydatném jídle jsme se vydali vstříc dalším kopcům za účelem slaňování na Čertově břemenu. S posledním odvážlivcem, který chtěl slanit a dokázal to, se naše kola otočila směrem pokoje.

Druhý den se naše kolona vydala na celodenní výlet po okolí se zastávkou na paintballovém hřišti. Když jsme se večer vrátili celí rozbolavění, zvládli jsme už jen večeři a šlo se na kutě. Středeční program byl naplněn střelbou ze vzduchovky, návštěvou lanového parku a zakončen cestou ke Strnadovskému mlýnu s terénní vložkou.

Ve čtvrtek studenti slanili balkón a provedli jízdu zručnosti. Po vyklizení pokojů jsme vyrazili na naší poslední cestu – domů. Zpětně hodnotíme kurz za zdařilý – počasí nám přálo, cesty nebyly tak zlé jak jsme se obávali a tak nám těch 118 kilometrů ani moc nevadilo.

Štěpán Kolařík, Filip Kašpar