GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Fotografie

Naši studenti v  Evropském parlamentu na podzim roku 2010

Další články

Vědomostní soutěž o Evropské unii


16.3.2013

Poslanci Evropského parlamentu Dr. Libor Rouček a JUDr. Richard Falbr pořádají v Českých Budějovicích vědomostní soutěž o Evropské unii, která je určena pro studenty středních a středních odborných škol.


Cílem soutěže je zvýšit informovanost mladých lidí o historii, úloze a současných aktivitách EU. motivovat je ke studiu cizích jazyků a rozšířit jejich všeobecný přehled. Padesát nejlepších studentů se za odměnu zúčastní studijní cesty do sídla EP ve Štrasburku (náklady na dopravu autobusem, pobyt a stravu jim budou hrazeny), která se uskuteční ve dnech 11. až 13. června 2013.

Organizátoři navazují na sedm předchozích ročníků soutěže, které uspořádali v sedmi krajích včetně kraje Jihočeského. V roce 2010 uspěli čtyři soutěžící z naší školy a navštívili sídlo EP (viz foto). Soutěž je ryze vědomostní a motivační a nemá žádný politický podtext.

Konečný termín pro přihlášení soutěžích z jednotlivých škol byl pátek 15. března 2013. Z naší školy se přihlásilo celkem deset zájemců.

Vlastní soutěž proběhne 11. dubna 2013 ve Velkém sále auly Jihočeské univerzity formou písemného testu. Přejeme našim soutěžícím hodně úspěchů a věříme, že naváží na své předchůdce z roku 2010.