GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Galerie

Výsledková listina okresního kola

Další články

Tereza zacinkala na Jihočeský zvonek (aktualizováno)


12.5.2015

V úterý 14. dubna 2015 se v Písku konalo okresní kolo pěvecké soutěže Jihočeský zvonek.

Naši školu reprezentovala Tereza Čunátová ze sekundy. Soutěžila ve dvou kategoriích.

Ve III. kategorii soutěží žáci a žákyně 8. a 9. tříd i odpovídajících ročníků víceletých gymnázií se dvěma lidovými písněmi, přičemž jednu je nutno zazpívat bez doprovodu hudebního nástroje. V této kategorii Tereza získala bronzové pásmo společně s Kateřinou Kuchtovou ze ZŠ Kovářov. Zlaté a ani stříbrné pásmo nebylo uděleno a nikdo další se soutěže nezúčastnil.

IV. kategorie je věnována umělým písním, se kterými interpreti mohou soutěžit s hudebním doprovodem. V této kategorii Tereza obdržela od poroty rovněž bronzové pásmo. Za svůj výkon dostala Tereza doporučení poroty k účasti v krajském kole. Ze IV. kategorie porota vybrala i "stříbrnou" Adélu Skalovou ze ZŠ E. Beneše v Písku.

O účasti Terezy v krajském kole kat. IV napsala její učitelka Jaroslava Justýnová:

Tereza ve zlatém pásmu

V úterý 12. května se studentka sekundy Tereza Čunátová zúčastnila krajského kola soutěže ve zpěvu Jihočeský zvonek. Ve čtvrté kategorii volného výběru písně získala v konkurenci 11 zpěváků zlaté pásmo. Velký dík patří Pavle Maškové z primy, která Terezu při zpěvu písně Boba Dylana Make You Feel My Love doprovázela na klavír. Fanoušci naší zpěvačky budou mít možnost uslyšet ji v pátek 29. května na Oběžné dráze.

Blahopřejeme Tereze a děkujeme jí za vzornou reprezentaci školy.