GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Galerie

Další články

KK Biologické olympiády


18.4.2015

Logo BiO

Biologická olympiáda (BiO) je předmětová soutěž ve znalostech zpřírodopisu a z biologie určená žákům základních a studentům středních škol. Vychází zobsahu vzdělávacích oborů přírodopis a biologie v rámcových vzdělávacích programech a svým pojetím přispívá kdalšímu rozvíjení klíčových kompetencí. Koncepce BiO je v souladu s Mezinárodní biologickou olympiádou (MBO).

Jedná se o systematickou kontinuálně probíhající mimoškolní činnost, jejímž cílem je vyhledávat talenty, rozvíjet jejich nadání, podporovat odborný růst a další vzdělávání voboru a nejlepší znich připravovat na reprezentaci vMBO. Žákům a studentům se zájmem odaný obor zároveň nabízí účelné využití volného času.

Biologická olympiáda je jednotná pro celé území České republiky. Je organizovaná v kategoriích a soutěžních kolech. Termíny konání jednotlivých kol jsou vyhlašovány každoročně v Propozicích BiO a jsou závazné. Účast v soutěži je dobrovolná. Zájemci zřad žáků a studentů se přihlásí u pověřeného učitele nebo ředitele školy. Soutěží v kategoriích, které odpovídají jejich ročníku, případně v kategorii vyšší, ale vždy pouze v jedné znich. Jedná se o soutěž postupovou, soutěžícího proto není možné zařadit do vyššího soutěžního kola přímo.

Kategorie:

C: Soutěžící žáci 8. a 9. ročníků základních škol, studenti 3. a 4. ročníků osmiletých gymnázií, studenti 1. a 2. ročníků šestiletých gymnázií - Soutěžní kola: školní, okresní (obvodní) a krajská

B: Soutěžící studenti 1. a 2. ročníků čtyřletých středních škol, studenti 3. a 4. ročníků šestiletých gymnázií a studenti 5.a 6. ročníků osmiletých gymnázií - Soutěžní kola: školní a krajská

A: Soutěžící studenti 3. a 4. ročníků čtyřletých středních škol, studenti 7. a 8. ročníků osmiletých gymnázií a studenti 5. a 6. ročníků šestiletých gymnázií - Soutěžní kola: školní, krajská a ústřední


Dne 27. března 2015 se v Českých Budějovicích konalo krajské kolo BiO kategori A. Celkem ho se zúčastnilo 35 soutěžících. Naši školu reprezentovali Kristýna Ilievová (oktáva), která skončila 21. Na děleném 24. místně se umístila Michaela Blažková (septima).

Ketegorie B byla na pořadu 10. dubna 2015. Zde byla účast ještě větší - 42 soutěžících. Na děleném 13. místě skončil Petr Pavlovec (2.A). S ním soutěžila i jeho spolužačka Anna Průšová.

Jmenovaným děkujeme za reprezentaci školy.