GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Galerie

Obr. 1: Společná část: volitelný předmět Obr. 2: Zkoušky z cizího jazyka
Obr. 3: Volitelné předměty Obr. 4: Kombinace volitelných předmětů

Další články

Přihlášky k maturitě JARO 2015


2.12.2014

Logo Nová maturita

K jarnímu maturitnímu termínu se přihlásilo celkem 33 studentů 4.A a oktávy.


Společná část:

Ve společné části budou všichni maturanti absolvovat zkoušku z českého jazyka formou didaktického testu, písemné práce a ústní zkoušky. Ústní zkoušku vykonají ve stejném termínu jako profilovou část.

Druhý předmět si mohou vybrat z cizího jazyka (didaktický test, písemná práce a ústní zkouška rovněž konaná společně s profilovou částí) nebo z matematiky (didaktický test).

Dvanáct studentů se rozhodlo pro matematiku a 21 studentů pro cizí. konkrétně anglický, jazyk. Viz obr. 1: Společná část: volitelný předmět.



Profilová část:

V profilové části si každý student volí právě dva předměty. Pokud se ve společné části rozhodl pro matematiku, musí si cizí jazyk zvolit v profilové části. Z cizího jazyka tak musí maturovat každý student, všichni studenti až na jednoho, který bude maturovat pouze z ruského, se rozhodli pro anglický jazyk.

Dvacet šest studentů maturuje jen z jednoho (povinného) cizího jazyka, v tom 17 ve společné a devět v profilové části. Sedm studentů se rozhodlo pro maturitu ze dvou cizích jazyků, v tom čtyři po jednom cizím jazyku ve společné i profilové části a tři studenti budou maturovat ze dvou cizích jazyků pouze v profilové části - viz obr. č. 2: Zkoušky z cizího jazyka.

Obr. č. 3 - Volitelné předměty ilustruje zájem žáků o volitelné předměty.

Při volbě maturitních předmětů užili studenti 20 různých kombinací volitelných předmětů. Viz obr. č. 4: Kombinace volitelných předmětů.