GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Galerie

Další články

Napsal (nejen) o nás: Memoriál Rosti Čtvrtlíka


26.4.2014

O krajském kole recitační soutěže Memoriál Rosti Čtrvtlíka v Třeboni 3. dubna 2014 jsme již psali. Dnes přinášíme článek studenta 3. ročníku OA Třeboň:

Memoriál Rostislava Čtvrtlíka

Ve čtvrtek 3. dubna se konal již třetí ročník slavnostního memoriálu Rostislava Čtvrtlíka v prostorech Městského úřadu Třeboň. Soutěžní přehlídku mladých recitátorů zajišťovala OA, SOŠ a SOU Třeboň pod vedením hlavní organizátorky, Mgr. Janety Benešové. Impulsem krealizaci této recitační soutěže byla předčasná smrt českého herce a skvělého dabéra Rostislava Čtvrtlíka, olomouckého rodáka, absolventa SPSS v Lipníku nad Bečvou, který po maturitě vystudoval obor herectví na DAMU v Praze a působil v Divadle pod Palmovkou.


Soutěžní přehlídky se zúčastnili studenti z gymnázií, středních škol i odborných učilišť. Výkony soutěžících byly hodnoceny odbornou porotou, v níž zasedala mimo jiné i starostka města Třeboně Mgr. Terezie Jenisová. V recitační části se na druhém místě umístili studenti z milevského gymnázia, Kateřina Mošanská a Pavel Hrdina. Třetí místo obsadila studentka OA, SOŠ a SOU Třeboň Klára Němcová.V dramatizaci textu získala první místo studentka OA, SOŠ a SOU Třeboň Lucie Nováková a třetí místo si vybojovali úspěšní studenti z již zmiňovaného milevského gymnázia, Hedvika Patková a Marie Pichová. Tři nejúspěšnější výherci recitační soutěže postupují do celorepublikového finále, které se uskuteční 25. dubna 2014 v Děčíně.

Výhercům gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů.

Memoriál z pohledu Petra Horáka, studenta 3. ročníku OA:


O oblastním kole v Třeboni jsme psali 20. dubna 2014

Propozice soutěže