GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Další články

Měsíc plný sportování na Gymnáziu Milevsko


2.4.2014

Pod tímto názvem otiskl Milevský zpravodaj ve svém čisle 4/2014 na str. 6 následující článek:

Celý únor se na milevském gymnáziu nesl v duchu nevšedních sportovních zážitků a sportovních úspěchů.


První sportovní akcí, která proběhla ve středu 12. února a které se zúčastnila čtyřicítka milevských studentů, byl jednodenní lyžařský a snowbardingový kurz v rakouském středisku Hochficht. Lyžování a snowboarding se mezi studenty těší stále větší oblibě, a tak Školní sportovní klub při Gymnáziu pořádá výběrové kurzy, na nichž mají studenti možnost zdokonalovat své umění i nad rámec povinných školních lyžařských kurzů. Ten letošní proběhl jako akce pod záštitou města Milevska, vedení města proto patří poděkování za podporu sportování milevské mládeže.

Druhou sportovní události bylo hned následující den, tedy čtvrtek 13. února, okresní finále středních škol v halové kopané. Dvanáctičlenné družstvo složené ze studentů 1. - 4. ročníku se vydalo do obloukové haly v Písku, aby poměřilo síly s družstvy jednotlivých středních škol našeho okresu. Milevští gymnazisté nastoupili v nových školních dresech a a jejich premiéra byla úspěšná. Z celkových devíti družstev si vedli nejlépe a stali se tak vítězi turnaje.

Sportu byl také vyhrazen pátek 21. února. Studenti primy se v rámci projektu Česko sportuje zúčastnili soutěžě Moje olympiáda a zařadili se mezi prvních pět škol v Jihočeském kraji, které byly v tomto projektu odměněny návštěvou Olympijského parku Sochi v Praze na Letné. Spolu s primány se do Prahy vydali také studenti sexty, společně si mohli pod vedením instruktorů vyzkoušet tři sportovní disciplíny - bruslení, biatlon a curling. Z Prahy se pak vraceli s nevšedními zážitky a zkušenostmi, k řade disciplín by se totiž asi běžně nedostali.