GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Další články

Republikové finále soutěže Banky v akci


1.5.2014

Soutěž Banky v akci, která letos u nás probíhala ve 2.A a v sextě, vyvrcholila republikovým finále v Praze - Nových Butovicích v centrále Citibank 18. dubna 2014. Z naší školy se soutěže zúčastnily týmy GiveMeInterspace (Veronika Kolářová a Monika Přibylová - obě sexta) a MaDiKa (Daniel Divíšek a Jakub Kadlec - oba 2.A). Následující informace uvádíme na podkladě zpravodaje Junior Achievement 4/14.


Bankovní trh ovládly studentky z Ostravy

Díky dlouhodobé spolupráci CitiFoundation a Junior Achievement v oblasti bankovní gramotnosti proběhlo i letos v prostorách Citibank finále posledního ročníku soutěže "Nejlepší JA BIA tým". Tato soutěž je určena studentům středních a vyšších odborných škol, kteří absolvovali výukový program JA BIA Banks In Action. Jakkoliv se do národního finále probojovaly týmy dívek i chlapců, stupně vítězů jednoznačně obsadily ženy.

Vítězné týmy:

1. Wookies - Petra Miková, Kateřina Gižová (Gymnázium O. Havlové, Ostrava)
2. Mandarinka Bank - Monika Páblová, Lucie Žáčková (OA, SOŠ a JŠ s právem státní jazykové zkoušky Hradec Králové)
3. Bunny - Lucie Vrabcová, Karolína Vilímková (OA, SOŠ a JŠ s právem státní jazykové zkoušky Hradec Králové)

Vítězkám srdečně gratulujeme!

IMG_8080


„Jsem velice ráda, že jsem si tuto simulaci mohla vyzkoušet. Je velice přínosná k tomu, aby člověk pochopil jak těžké je udržet svou banku na trhu, kde je vysoká konkurence a i ty nejmenší aspekty mohou změnit celou budoucnost vašeho podnikání. Rozhodně naučí základnímu principu fungování bank.“

Kateřina Gižová Gymnázium O. Havlové, Ostrava


Základního kola soutěže, které proběhlo korespondenčně, se zúčastnilo celkem 46 studentských týmů z celé České republiky. Tato online forma umožnila už v základních skupinách náhodné setkání soutěžících z různých regionů.


Fotogalerii z oficiálních fotek ze soutěže jsme uvedli 20.4.2014

Fotky pořízené naším fotografem Janem Štvánem nejdete na školním facebooku.