GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Galerie

co

Další články

Naše atletky druhé v kraji!


25.9.2013

Pozoruhodného výsledku dosáhly naše dívky v krajském kole CORNY středoškolského atletického poháru, které se konalo 24. září v Táboře, neboť obsadily nádherné druhé místo.


Milevské gymnazistky druhé nejlepší v kraji

Účast studentů milevského gymnázia na středoškolském atletickém poháru CORNY má již několikaletou tradici. Soutěž letos vstoupila do dvaatřicátého ročníku, milevští gymnazisté se jí zúčastnili posedmé. Každoročně začíná soutěž vzáří okresními koly a končí zhruba v polovině října, kdy měří síly vítězové jednotlivých krajských kol na republikovém finále v Břeclavi. Na letošní okresní kolo, které proběhlo ve středu 18. září na píseckém atletickém stadionu, se vydala družstva z 6 středních škol Písecka. Opět se soutěžilo ve dvanáctičlenných družstvech v následujících disciplínách: krátké tratě (60, 100, 200 a 400 m), střední tratě (800 a 1500 m), vrh koulí, skok do výšky, skok do dálky a štafetový běh (100 – 200 – 300 – 400 m). Výkony jednotlivců se podle atletických tabulek převedly na body, jejich součet pak rozhodl o pořadí jednotlivých družstev.

Protože v den konání atletické soutěže probíhal na milevském gymnáziu projektový den, vydalo se obhajovat vítězství z loňského roku pouze družstvo děvčat, a to v sestavě zredukované na minimum tak, aby byly obsazeny všechny disciplíny. Cennými body k celkovému vítězství přispěly: Žaneta Maťhová (1. A), Denisa Fořtová a Nina Bardová (obě z 2. A), Miroslava Máchová (3. A), Kateřina Kašparová, Karolína Černá a Jitka Máchalová (všechny ze septimy). I přes velkou nepřízeň počasí si dívky vedly výborně a suverénně zvítězily. Navázaly na úspěchy loňských let a zajistily si postup do krajského kola.

V úterý 24. září se na atletickém stadionu v Táboře sešla nejlepší družstva jednotlivých okresů Jihočeského kraje, aby bojovala o postup do republikového finále. Děvčata z milevského gymnázia sestavu družstva na krajské kolo mírně změnila a doplnila. O co nejlepší výkony tentokrát usilovaly: Žaneta Maťhová (1. A), Denisa Fořtová a Nina Bardová (obě z 2. A), Denisa Kloboučníková (sexta), Lenka Slámová (3. A), Kateřina Kašparová, Karolína Černá a Kristýna Ilievová (všechny ze septimy).

I na krajské úrovni si dívky od začátku soutěže vedly slibně. Nejsilnějšími disciplínami milevského družstva byl skok do dálky, vněmž zvítězila Kateřina Kašparová skokem dlouhým 537 cm, a běh na 200 m, jemuž kralovala Karolína Černá časem 28,48 s. Důležité body také vybojovala Kristýna Ilievová vběhu na 60 m, časem 8,87 s se zařadila na 4. místo. Celkového 6. místa dosáhla ve skoku do výšky Žaneta Maťhová, když zdolala laťku ve výšce 144 cm.

Vprůběžných výsledcích patřily Milevšťandy mezi tři nejlepší družstva. Po konečném součtu bodů ze všech disciplín se nakonec zařadily na výborné druhé místo smírným odstupem za vítězným družstvem studentek z Gymnázia Soběslav. Všem účastnicím okresního i krajského kola patří velký dík za vzornou reprezentaci školy.

Výsledky krajského kola:

dívky: 1. Gymnázium Soběslav 7209 bodů, 2. Gymnázium Milevsko 6917 bodů, 3. Gymnázium a SOŠ Vimperk 6562 bodů, 4. SPŠ Tábor 6472 bodů, 5. Gymnázium Jírovcova Č. Budějovice 6352 bodů, 6. SZŠ Strakonice 6229 bodů, 7. OA Jindřichův Hradec 5185 bodů.

Fotografie:

Družstvo děvčat z milevského gymnázia spohárem za celkové druhé místo.