GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Další články

Výsledky programu Excelence středních škol za rok 2014


8.2.2015

V návaznosti na Dlouhodobý záměr rozvoje vzdělávání a vzdělávací soustavy na léta 2011 - 2015 a na Národní program reforem České republiky 2011 vyhlásilo MŠMT již čtvrtým rokem rozvojový program "Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích v roce 2014 – Excelence středních škol 2014".

Základním cílem tohoto programu je především podpora, zvyšování kvality a rozšiřování péče o talentované žáky na středních školách, kteří jsou schopni dosahovat vynikajících výsledků. Mezi další cíle tohoto programu patří zvýšení zájmu a motivace žáků, pedagogických pracovníků a škol o účast v soutěžích a přehlídkách, a tedy o zvyšování vědomostní úrovně žáků nad rámec školních vzdělávacích programů.

Střední školy získají v závislosti na úspěšnosti svých žáků na krajských, ústředních a mezinárodních kolech vybraných soutěží body. Podle jejich počtu obdrží školy v roce 2015 finanční prostředky.


Vynikající výsledky našich studentů ve vybraných soutěžích umožnily naší školy zapojit se od počátku do tohoto programu.

Za rok 2014 obdrží naše škola 10 893 Kč.

Vzhledem k velikosti naší školy považujeme za úspěch, že jsme 18. nejlepší školou a 12. gymnáziem Jihočeského kraje.

O tento výsledek se zasloužili následující studenti:

Michaela Blažková, Jim Brauner, Karolína Černá a Denis Řeháček.

Děkujeme studentům za vzornou reprezentaci školy a učitelům za přípravu studentů k soutěžím.