GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Další články

Maturitní ples v režii superhrdinů


22.1.2015

Poněkud opožděně přinášíme článek Aleny Čunátové o nezapomenutelném maturitním plesu, který se konal 12. prosince 2014. Tento článek byl původně určen pro Milevské noviny, které však již před dodáním tohoto příspěvku o plesu informovaly vlastním redakčním článkem a rozhovorem a v jiném čísle navíc otisky fotografií superhrdinů.

Superhrdinové

Snad každý člověk ze širokého okolí Milevska musel vzít na vědomí mimořádnou událost v pátek 12. 12. 2014. Od rána totiž třídy 4. A a oktáva milevského gymnázia pilně připravovaly v místním Domě kultury svůj maturitní ples. Večer se nesl v duchu nevšedních superhrdinů, kterých je v naší třídě přesně 33. Hned od začátku se do dveří horlivě hrnuly masy lidí, kterými domeček kultury praskal ve švech. Jedinečně hrdinskou atmosféru navodila naprosto originální supervýzdoba. Také soutěž s hodnotnými cenami byla vskutku neodolatelná. Průvodního slova se chopil moderátor Kuba Kajtman, kterého ani naše superparta nevyvedla z míry. Mírně opožděné zahájení plesu bylo okamžitě zapomenuto při pohledu na mrazivě úchvatné předtančení gymnastek z Jungle Fiction.


Poté už přišli na řadu samotní maturanti, a to velkolepým nástupem. Parket se naplnil elegantními pány v oblecích a okouzlujícími dámami ve večerních róbách. Nemalých ovací se dostalo i příchozím pedagogům. Asi nejvíce však obecenstvo ohromilo naše maturitní video. Pomocí mnoha triků zobrazovalo akci na záchranu našeho pana třídního z útrob láhve, což se nám podařilo díky vrozenému talentu a hlavně perfektní spolupráci všech. Potlesk neutichal ani během následujícího ceremoniálu - šerpování maturantů. S růží a sklenkou v ruce jsme se soustředěně zaposlouchali do proslovů pana učitele Školníka, pana ředitele Bardy a paní učitelky Justýnové. Za naši třídu důstojně pronesli pár hodnotných slov dva povolaní Pavlové. Ples pokračoval svižným tempem pod taktovkou kapely Blue Band, a tak konečně došlo i na tanec a volnou zábavu. Večer příjemně zpestřily modelky v extravagantních šatech od návrhářky Petry Brzkové. Na své si přišlo i několik šťastných výherců hlavních cen, jako byl zájezd, tablet nebo mobil. Podařilo se i vysoce vydražit maturantský dort, jehož superchuť nakonec mohl každý okusit. Nabitý program završilo hbité taneční vystoupení skupiny EFK. Konec plesu byl však ještě v nedohlednu. O půlnoci vtrhla na parket znovu maturantská banda vsupertričkách a roztančila i ty, kteří dosud odolávali. Pořádně jsme to rozjeli půlnočním tanečkem počínaje a veselou afterparty konče. Pokud se Vám zdá neuvěřitelné, co zvládla třída 4. A a oktáva připravit a prožít, pak si připomeňte, že máte čest se superhrdiny. Na tento supervečer zaručeně nikdo jen tak nezapomene!

Alena Čunátová, 4. A