GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Galerie

Další články

Adaptační kurz 1.A a primy


13.9.2014

Monínec

Jak už se stalo na naší škole tradicí, v samotném začátku svého studia absolvují studenti prvního ročníku čtyřletého i šestiletého studia adaptační kurz. Letos proběhl v Monínci ve dnech 8. až 10. září.

Přečtete si, co o něm píší samotní studenti:

Prváci a primáni na adaptačním kurzu

Začátkem druhého týdne letošního školního roku jsme se my, studenti prvních ročníků čtyřletého i šestiletého Gymnázia v Milevsku, zúčastnili třídenního adaptačního kurzu ve sportovním areálu Monínec.

První dojem na nás udělalo krásné ubytování v apartmánech přímo pod sjezdovkou. Na úvod jsme se sešli ve společenské místnosti, kde jsme se seznámili nejen s novými spolužáky a učiteli, ale i s informacemi týkajícími se programu v následujících dnech. Poté jsme si dali na zahřátí pár kol seznamovacích aktivit a po krátké pauze jsme se celá banda vypravili na oběd do restaurace. S žaludky plnými dobrého jídla jsme se vydali na vrchol sjezdovky, odkud jsme pokračovali na místo, kde nás čekala jedna z prvních aktivit – slaňování.


Druhý den jsme po snídani ve formě švédského stolu zavítali do lanového centra. Zde jsme si každý ozkoušeli svoji vlastní psychickou i fyzickou odolnost. Zdolání lanových překážek nebylo tak lehké, jak se na první pohled zdálo, ale s humorem a vzájemnou podporou jsme cestu korunami stromů zvládli. Pobyty v přírodě se střídaly s aktivitami ve společenské místnosti, kde jsme se hodně nasmáli a vzájemně poznali záliby a vlastnosti našich nových spolužáků. Osobní volno jsme trávili velice příjemně na apartmánech – někdo si přivezl svůj vlastní hudební nástroj, další hráli společenské hry a postupně jsme si tak přivykali na nový kolektiv. Třetí den těsně před odjezdem nás čekal pád důvěry, který zvládl téměř každý včetně učitelů.

Na závěr bychom chtěli poděkovat našemu panu řediteli a učitelům, kteří tuto akci zorganizovali. Adaptační kurz rozhodně doporučujeme i všem příštím studentům gymnázia.

Eva Košková a Kateřina Hatanová, 1. A