GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Fotografie

Tým ALLULETTE (GM)

Další články

Hra Banky v akci naposledy letos


24.11.2013

Organizace Junior Achievement vyhlašuje nový ročník soutěže Banky v akci (JA BIA). Naše škola se do této soutěže zapojuje pravidelně od šk. r. 2001/2002. Do této počítačové simulace jsme naskočili velice úspěšně, neboť hned při naší první účasti se podařilo naší dvojici tehdejších septimánů Tomáši Molíkovi a Zdeňku Pavlíkovi zvítězit v národním finále. Od té doby jsme tento úspěch ještě zopakovali, byli jsme v republice i několikrát též druzí nebo třetí.


"Soutěž je určena pro studenty, kteří se orientují v ekonomické teorii, základech finanční analýzy a kteří se chtějí přesvědčit, že právě jejich znalosti bankovnictví jsou ty nejlepší. V rámci soutěže "Nejlepší JA BIA tým" budou mít soutěžící možnost uplatnit své znalosti bankovnictví, chování bankovního managementu a schopnost tyto znalosti využít v počítačem simulované realitě „své“ banky." (z propozic soutěže)

Letošní ročník je odlišný od předcházejících. jednak tím, že soutěž proběhne v lednu a nikoli jako v minulosti v dubnu, ale hlavně bohužel tím, že je poslední, neboť v roce 2014 končí licence pro toto soutěžení.

Soutěže se může zúčastnit libovolný počet týmů ze tříd, ve kterých se počítačová simulace JA BIA vyučuje. U nás je to 2.A a sexta. Ani počet členů družstva není omezen, ale národního finále, kam postoupí osm nejlepších týmů, se mohou účastnit pouze dvojice.

Uzávěrka přihlášek je 13. prosince 2013.

Základní kolo soutěže, které se hraje online formou po internetu, proběhne ve dnech 7. až 31. ledna 2014.

Národní finále se bude v konat Praze v březnu 2014.

Zde najdete propozice soutěže.


Viz též:

Národní finále JA BIA 7. června 2013