GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Další články

Napsali (nejen) o nás


22.3.2015

Milevské noviny č. 11/2015 ve středu 18. března 2015 na str. 23 uveřejnily článek podepsaný jako -ou-, kterým se vracejí k okresnímu kolu Olympiády v českém jazyce.

Češtináři z gymnázia úspěšní

Kategorii II okresního kola olympiády v českém jazyce, která se vypisuje pro studenty středních škol a příslušné ročníky víceletých gymnázií, letos opanovali studenti milevského gymnázia. Vítězkou se stala Alena Čunátová s 27 body, druhé místo obsadil Pavel Kos a třetí byl Vratislav Vokurka s 18,5 body. Všichni postupují do krajského kola, které se uskuteční 9. dubna v Českých Budějovicích. Celkem se letos okresní češtinářské olympiády v této kategorii účastnilo 10 studentů.

Soutěží předcházela okresní olympiáda z českého jazyka v I. kategorii. Tam byl zájem větší, základní školy a víceletá gymnázia vyslaly 29 soutěžících. Prvenství tentokrát odvezli žáci z píseckých škola a ti také budou reprezentovat okres v krajském kole. O jediný bod uteklo třetí místo Kateřině Švehlové ze ZŠ Kovářov. Skončila s 27 body v 29členném soutěžním poli čtvrtá. Dělené šesté až sedmé místo obsadil Štěpán Komárek.


Poznámka našeho webu: Štěpán Komárek je žákem sekundy našeho gymnázia, naopak Vratislav Vokurka není studentem naší školy.


O okresním kole Olympiády z CEJ kat. II jsme psali 13 února v článku OK Olympiády z CEJ kat. II nám přineslo velký úspěch.

Kategorii I se věnoval 10. února 2015 článek Okresní kolo Olympiády v CEJ kat. I.