GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Další články

III. ročník Memoriálu Rosti Čtvrtlíka


28.5.2014

Celorepublikové finále III. ročníku Memoriálu Rosti Čtvrtlíka - soutěžní přehlídky mladých recitátorů - se konalo na zámku Děčín 25. dubna 2014. Za naši školu soutěžili Pavel Václav Hrdina (septima) a Kateřina Mošanská (sexta) pod vedením Mgr. Hany Krajícové.


Otiskujeme z tiskové zprávy:

Rostislav Čtvrtlík se narodil 9. 11. 1963 v Olomouci. Vystudoval Střední průmyslovou školustavební v Lipníku nad Bečvou a dále DAMU v Praze. Své první angažmá získal v Brně. Z Brna přešel Čtvrtlík do Divadla pod Palmovkou v Praze. V povědomí televizních diváků zůstává jeho hlas Chandlera ze seriálu Přátelé. Zemřel 6. 3. 2011.

Občanské sdružení Čtvrtlístek, Gymnázium Děčín jsou vyhlašovateli celorepublikové soutěžní přehlídky mladých recitátorů. Celorepublikové kolo Memoriálu Rosti Čtvrtlíka se konalo v pátek 25. 4. 2014 na zámku Děčín. Vystupovalo 26 soutěžících. V porotě zasedli herci Jitka Smutná a Roman Zach, náměstkyně primátora města Děčína Mgr. Hana Cermonová, ředitelka Dámského světa Děčín Mgr. Drahomíra Párová, jazyková redaktorka a středoškolská profesorka Mgr. Ivana Kleinová, šéfredaktorka děčínského týdeníku Princip Ludmila Panenková a Mgr. Martin Pošta, vedoucí děčínského kina Sněžník.


V kategorii A se na I. místě umístila Kristýna Krulišová z Biskupského gymnázia Varnsdorf, na II. místě Petr Zvěřina z Gymnázia Český Těšín, na III. místě Anežka Krejčí z Gymnázia Lipník nad Bečvou a Vojtěch Kroupa z Gymnázia Děčín. V kategorii B I. místo obsadila Anežka Šťastná z Gymnázia Jana Nerudy Praha, II. místo Anna Marie Šedivková z téhož gymnázia a III. místo Lucie Nováková z OA, SOŠ, SOU Třeboň. Jako absolutní vítězku porota vybrala Karolínu Krulišovou.

Děkujeme za záštitu náměstkyni primátora města Děčína Mgr. Haně Cermonovéa všem partnerům a sponzorům za podporu.

Mgr. Janeta Benešová


Zdrojem fotografie Rosti Čtvrtlíka je www.divadlo.cz a společné foto jsme převzali ze stránek Masarykova gymnázia Příbor.


O krajském kole jsme psali v článku: Napsal (nejen) o nás - Memoriál Rosti Čtvrtlíka