GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Další články

Jaké budou oslavy


6.11.2013

Slavnostní připomenutí šedesátileté existence školy je naplánováno na čtvrtek 7. listopadu od 9. hodin. Do budovy se sjedou pozvaní hosté jako zástupci radnice, Jihočeského kraje, bývalí a současní kantoři a zaměstnanci školy. "Škola dostane při této příležitosti vlastní prapor a slavnostní akce bude spojena s prohlídkou školy," upřesňuje průběh oslav současný ředitel gymnázia Petr Barda.


K nahlédnutí budou také kroniky a historické písemnosti spojené se založením. V 10.30 se všichni přesunou do domu kultury na Školní akademii. Studenti předvedou své koníčky a zájmy. "Mohu prozradit, že se chystá například vystoupení gymnastek," zmínil ředitel školy. Od 13 hodin buda škola otevřená pro veřejnost, která si v kulturním domě bude moci vychutnat vystoupení studentů v 18 hodin. Na pátek je připravena prezentace školy, zaměřená na potenciální zájemce o studium.

K šesti desetiletím historie škola vydá almanach. Stejně jako tomu bylo i před deseti lety. Na jeho tvorbě se podílí velké množství lidí. "Máme rozdělené úkoly. Bývalí kantoři přispívají do almanachu texty o historii a zajímavostech. Vybíráme také nejlepší články studentů, aktualizujeme seznamy učitelů, žáků a zaměstnanců, připravujeme grafickou úpravu a samozřejmě scháníme peníze," říká Barda. Nový almanach vyjde v nákladu 500 kusů. Výtisky pak kromě prodeje poslouží i jako dárek pro hosty nebo úspěšné studenty.

Petr Eliáš

z článku v Milevských novinách č. 45/2013 ze dne 6. listopadu 2013 pod názvem Gymnázium slaví. Střední školství vzniklo v Milevsku před 60 lety