GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Galerie

Diplom I. Diplom II.
Náš tým

Další články

Okresní kolo ve florbale dívek


18.1.2016

Dne 15. ledna 2016 se florbalistky z našeho gymnázia vypravily reprezentovat školu na Okresní finále SŠ her ve florbale chlapců a dívek 2016 V. kategorie pořádané Asociací školních sportovních klubů České republiky. Místem konání se pro náš okres stalo město Písek.

Tým od počátku trápila smůla. Datum konání se bohužel kryl s termínem lyžařského výcviku, což znemožnilo účast některých zkušených hráček. I přes tuto nepříjemnost se podařilo vytvořit kvalitní tým sestávající z devíti dívek. Těsně před odjezdem však přišla další nepříjemnost v podobě onemocnění dvou děvčat. Do Písku tedy nakonec odjelo sedm členek týmu ve složení: Kateřina Pletková, Hedvika Patková, Kristýna Janotová, Michaela Blažková (všechny oktáva), Žaneta Maťhová (3.A), Tereza Křížová a Denisa Hrychová (obě 2.A).


V prvním zápase naše děvčata nastoupila proti dívkám ze SZŠ Písek. Zápas byl velmi vyrovnaný a dlouho se hrálo bez branek. Ke konci zápasu se však trefila Denisa Hrychová, která svou brankou zajistila hubenou výhru milevských 1:0.

Výkon v druhém zápase byl značně přesvědčivější. Děvčata v něm nastoupila proti kvalitnímu týmu SOŠ a SOU Písek. Gymnazistky však nic nenechaly náhodě a hned zpočátku převzaly iniciativu do svých rukou. Přesnou střelou zajistila vedení Michaela Blažková, na níž záhy navázala Denisa Hrychová. Obě jmenované se v utkání prosadily ještě jednou. Ke konečnému výsledku 6:0 ve prospěch milevských pak ještě přispěly svými trefami Kateřina Pletková a Žaneta Maťhová.

Poslední zápas proti favorizovaným děvčatům z Gymnázia Písek se však našim reprezentantkám nepovedl. Nejprve se dívkám dařilo držet krok se silným soupeřem. Naše hráčky si vypracovaly několik slibných střeleckých šancí, ale žádnou se jim nepodařilo proměnit. V průběhu utkání se však na milevských florbalistkách začala projevovat únava z předchozích utkání, která vyústila v konečné skóre 0:2 ve prospěch píseckých.

I přes početní nevýhodu nakonec florbalistky našeho gymnázia braly stříbro. Nepodařilo se jim sice probojovat do krajského finále, i tak však domů odjížděly se spokojeným úsměvem na tváři.